bok@kadex.pl
Zobacz także
Antyprzecięciowa rękawica Uvex athletic D5 XP
36,91 zł
Niepowlekane oburęczne rękawice mechaniczne PM159 Delta Plus
5,86 zł
Rękawica antyprzecięciowa PORTWEST LR PU
12,95 zł
Rękawica dziana z poliestru, strona chwytna powlekana PU Delta Plus
2,83 zł
Rękawica montażowa Uvex Athletic Allround
12,38 zł
Rękawica montażowa Uvex Athletic Lite
11,04 zł
Opis produktu
Komentarze
Rękawica z lateksu flokowana bawełną, podwójnie zamaczana. Długość: 30 cm. Grubość: 0,60 mm.
Wkład: 100% lateks naturalny.
Flokowanie: 100% bawełna.
ROZPORZĄDZENIE (UE) 2016/425
EN420:2003+A1:2009 Wymagania ogólne dla rękawic ochronnych
5 | Zręczność (od 1 do 5) |
EN388:2016 Rękawice chroniące przed zagrożeniami Mechanicznymi ( Poziomy otrzymane po stronie chwytnej )
1 | Odporność na ścieranie (od 1 do 4) | |
0 | Odporność na przecięcie (od 1 do 5) | |
1 | Odporność na rozdzieranie (od 1 do 4) | |
0 | Odporność na przekłucie (od 1 do 4) | |
X | Odporność na przecięcia ostrymi przedmiotami (TDM EN ISO 13997) (od A do F). |
EN ISO 374-1:2016 Rękawice chroniące przed substancjami chemicznymi i mikroorganizmami - Część 1: Terminologia i wymagania eksploatacyjne dotyczące zagrożeń chemicznych.
RODZAJ | A | Typ A – Nieprzepuszczalność powietrza i wody według normy EN ISO 374-2:2019. Odporność na przenikanie co najmniej 6 substancji chemicznych na poziomie 2 według normy EN16523-1:2015. |
. | Określenie odporności na uszkodzenie przez substancje chemiczne według normy EN ISO 374-4:2019. Część 4: Określenie odporności na uszkodzenie przez substancje chemiczne. | |
A | 2 > 30 mn | Metanol (A) CAS 67-56-1 |
K | 6 > 480 mn | Wodorotlenek sodu 40% (K) CAS 1310-73-2 |
L | 3 > 60 mn | Kwas siarkowy 96 % (L ) CAS 7664-93-9 |
M | 5 > 240 mn | Kwas azotowy 65% (M) CAS 7697-37-2 |
N | 2 > 30 mn | Kwas octowy 99% (N) CAS 64-19-7 |
P | 6 > 480 mn | Nadtlenek wodoru 30% (P) 7722-84-1 |
T | 6 > 480 mn | Formaldehyd 37% (T) CAS 50-00-0 |
EN ISO 374-5:2016 Rękawice chroniące przed substancjami chemicznymi i mikroorganizmami – Część 5: Terminologia i wymagania dotyczące ryzyka przenikania mikroorganizmów.
BAKTERIE + GRZYBY | . | BAKTERIE + GRZYBY : Nieprzepuszczalność powietrza i wody według normy EN ISO 374-2:2019. |
ROZPORZĄDZENIE (UE) 1935/2004 KONTAKT Z ŻYWNOŚCIĄ
GLOB MIGR Kontakt z artykułami spożywczymi - Migracja globalna
. | Kontakt ze wszystkimi rodzajami żywności |
Komentarze